0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Българската звезда на фигурното пързаляне Александра Фейгин се представи успешно в кратката програма на зимната олимпиада в Пекин и със сигурност си осигури участие във волната в четвъртък вечер. 

19-годишната Фейгин получи оценка от 59.16 точки (32.36 точки за технически елементи и 26.80 точки за компоненти на програмата). Този резултат е водещ за нея през сезона. Тя изпълни чисто всичките си скокове - двоен аксел, комбинация троен тулуп - троен тулуп, както и троен ритбергер. „Излязох на леда съвсем спокойна и без да се притеснявам, коментира след съчетанието си Фейгин. - Това беше странно, но явно атмосферата е такава, че те предразполага да се чувстваш спокоен и просто излязох и показах това, за което тренирах. Казах си, че най-сложното е минало и сега трябва да покажа най-доброто от себе си и то само заради мен, а не заради някой друг. Мечтата ми беше най-сетне в този сезон да изиграя чиста кратка и да порадвам всички, които ме подкрепят. Надявам се за волната програма да бъда още по-уверена и да мога да се настроя. Във волната програма ще е по-тежко. Радвам се, че успях да се класирам за нея“. 

Фейгин разкри, че не се интересува от казуса с Камила Валиева. Състезанието продължава и в момента, но е сигурно, че Фейгин ще бъде сред финалистките във волната програма в четвъртък.